Asperger

Har dit barn fået stillet diagnosen Asperger, og har du brug for et pusterum fra en hektisk og krævende hverdag, så kan Birketoften hjælpe dig.

Vi er et opholdssted, som tilbyder aflastning til børn, der har fået stillet Asperger diagnosen. På Birketoften har vi børn med forskellige udfordringer, blandt andet autisme spektrum forstyrrelse og ADHD. Den pædagogiske behandling vil altid fokusere på dit barns behov og forudsætninger.

Vi lytter til børnene, men i høj grad også forældre, skole og andre, for barnet, vigtige nære relationer. Det gør vi for at sikre, at vores støtte til barnets udvikling er i harmoni med de udfordringer og krav der stilles til barnet i andre af dets nære relationer.​

I forbindelse med et ophold hos Birketoften kan dit barn lære at udvikle sine kompetencer og sine sociale færdigheder støttet af vores pædagoger og sammen med andre børn, lignende udfordringer.​

Social interaktion og Asperger

Børn og unge med Asperger diagnose har ofte svært ved at forstå de sociale mønstre. Når man har Asperger skal man ofte have støtte til at forstå, hvad andre siger og gør og man skal have hjælp til at forstå og se hvad man selv kan gøre for f.eks. at få sig en god ven.

Fællesskabet i små overskuelige grupper og en høj grad af støtte og rummelighed fra pædagogerne, er lige netop det der kan være en hjælp til et barn/en ung med Asperger, der ofte føler sig alene og uden venner.

Udvikle sig i fællesskab

Vi tror på, at børnene og de unge i fællesskab med de voksne kan udvikle stærke sociale kompetencer og hermed lære at agere i sociale sammenhæng. Når et barn er i trivsel, tryg og tilpas kan vi se det ved, at barnet bliver nysgerrigt, opsøgende og kreativt. Barnet får lyst til at lege, være sammen med andre og undersøge verden. Det ønsker vi og har som mål for alle børn og unge der kommer på Birketoften med Asperger eller andre diagnoser. Alle ønsker det inderst inde, nogle skal blot have lidt mere tid end andre. Det vil vi gerne bidrage til.​​

Kontakt os

Du er meget velkommen til at tage kontakt til os, så kan vi tage en snak om, hvad I har behov for. Vi kan også aftale en tid, så I kan komme til Hareskoven og se Birketoftens dejlige og rolige omgivelser.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, via telefon eller ved brug af formularen.

Birketoften – Hareskovby
Birketoften 20
3500 Værløse​

Telefon: 44 84 12 58
Email: info@birketoften.dk

CVR nr.: 36023260