Aflastning til børn med ASF - Autisme

ASF - Autisme

Har dit barn fået stillet diagnosen Autisme, og har du brug for et pusterum fra en hektisk og krævende hverdag, så kan Birketoften hjælpe dig.

Vi er et opholdssted, som tilbyder aflastning til børn, der har fået stillet diagnosen ASF (Autismespektrumforstyrrelse). På Birketoften har vi børn med forskellige udfordringer, blandt andet autisme spektrum forstyrrelse og ADHD. Den pædagogiske behandling vil altid fokusere på dit barns behov og forudsætninger.

Vi lytter til børnene, men i høj grad også forældre, skole og andre, for barnet, vigtige nære relationer. Det gør vi for at sikre, at vores støtte til barnets udvikling er i harmoni med de udfordringer og krav, der stilles til barnet i andre af dets nære relationer.

I forbindelse med et ophold hos Birketoften kan dit barn lære at udvikle sine kompetencer og sine sociale færdigheder støttet af vores pædagoger og sammen med andre børn, lignende udfordringer.

Social interaktion og ASF

Børn og unge med ASF diagnose har ofte svært ved at forstå de sociale mønstre. Når man har ASF skal man ofte have støtte til at forstå, hvad andre siger og gør, og man skal have hjælp til at forstå og se, hvad man selv kan gøre for f.eks. at få sig en god ven.

Fællesskabet i små overskuelige grupper og en høj grad af støtte og rummelighed fra pædagogerne er lige netop det, der kan være en hjælp til et barn/en ung med ASF, der ofte føler sig alene og uden venner.

Udvikle sig i fællesskab

Vi tror på, at børnene og de unge i fællesskab med de voksne kan udvikle stærke sociale kompetencer og hermed lære at agere i sociale sammenhæng. Når et barn er i trivsel, tryg og tilpas, kan vi se det ved, at barnet bliver nysgerrigt, opsøgende og kreativt. Barnet får lyst til at lege, være sammen med andre og undersøge verden. Det ønsker vi og har som mål for alle børn og unge, der kommer på Birketoften med ASF eller andre diagnoser.

Kontakt os

Du er meget velkommen til at tage kontakt til os, så kan vi tage en snak om, hvad I har behov for. Vi kan også aftale en tid, så I kan komme til Hareskoven eller Kvistgård og se Birketoftens dejlige og rolige omgivelser.

Kommuner vi har samarbejdet med​

Find vej

Birketoften – Hareskovby

Birketoften 20, 3500 Værløse​

Rutevejledning

Birketoften – Kvistgård

Hornbækvej 150, 3490 Kvistgård

Rutevejledning