Aflastning for børn og unge med ADHD og ASF

Har du brug for aflastning?

Birketoften aflastning i hhv. Hareskovby og Kvistgård er et fristed og opholdssted for unge med ADHD og autisme. Det er et aflastningstilbud for børn og unge mellem 6-18 år med opmærksomhedsforstyrrelser, såsom ADHD, Autisme, samt tilknytningsforstyrrelser. Mange af vores børn og unge kommer fra Hovedstadsområdet, Nordsjælland og resten af Sjælland. Kommer du fra et andet sted i landet, og har behov for aflastning til dit barn, så er du naturligvis også velkommen til at kontakte os.

 
Når man er på Birketoften, møder man andre børn og unge, som har de samme udfordringer. Børnene og de unge kan derfor relatere til hinanden, udveksle viden og historier og de kan udvikle sig i fællesskab.


Aflastning for børn og unge

Vi modtager normalt begavede og udviklingshæmmede børn og unge af begge køn i alderen 6 til 18 år i aflastning. Målgruppen er børn og unge med vanskeligheder såsom autisme og opmærksomhedsforstyrrelser.

 
Det vigtigste for os på Birketoften er, at skabe trygge rammer for børnene og deres forældre. Vi skaber et trygt fristed, hvor der altid er omsorg, forudsigelighed, ro og mulighed for at få nye venner. Der bliver altid taget hensyn til barnets udfordringer, og vi giver den støtte som der er behov for,

Vi støtter børn og unge med ADHD, autisme m.v. Børnene er ofte karakteriseret ved at være begrænsede i deres sociale samvær med jævnaldrende. På grund af deres nedsatte evne til at indgå aktivt i socialt samvær, har de svært ved at koncentrere sig, og kan derfor have svært ved at fastholde i det de laver, da de distraheres let af ydre påvirkninger.


Vi har i vores familielignende tilbud, fokus på forudsigelighed og genkendelighed. Børnene/de unge har alle et fast enkeltværelse og indgår i en gruppe på 4 eller 6 børn. Der er mulighed for solisttilbud for ekstra sårbare børn og unge. Få mere information om aflastning for børn og unge med ADHD og aflastning for børn og unge med autisme.


Aflastning for børn og unge Jf. Servicelovens § 66, stk. 1, nr. 5.


Kontakt os omkring aflastning for børn og unge med ADHD og autisme

Har du spørgsmål til vores opholdssted eller omkring aflastning af børn og unge med autisme eller ADHD? Så er du altid velkommen til at kontakte os via telefon 44 84 12 58, sende en mail til info@birketoften.dk eller ved at bruge vores kontaktformular.

 
Vi ser frem til at høre fra jer.

Kommuner vi har samarbejdet med​

Find vej

Birketoften – Hareskovby

Birketoften 20, 3500 Værløse​

Rutevejledning

Birketoften – Kvistgård

Hornbækvej 150, 3490 Kvistgård

Rutevejledning