Pædagogisk målsætning​​

Menneskesyn

På Birketoften arbejder vi ud fra et holistisk menneskesyn.

Det betyder, at medarbejderne inddrager det hele menneske i arbejdet.

Udgangspunktet er, at der noget sundt i alle mennesker som kan findes og dyrkes.

Det skal ske i et roligt og trygt miljø præget af positive, nærværende og engagerede forbilledlige voksne.

Vi ønsker, at både børn og voksne i deres samvær skal være til stede i nuet og herfra opleve og udvikles.

Pædagogisk målsætning​

Vi ønsker, at give børnene et frirum og forældrene en pause fra en til tider hektisk hverdag.​

I nogle små hyggelige familiære rammer, hvor man har sit eget værelse ønsker vi, at tilbyde børnene et trygt sted, præget af forudsigelighed, rummelighed, genkendelighed og omsorg og støtte til, at udvikle sig, få nye kammerater og opdyrke sjove og spændende interesser.

På Birketoften…

… ser vi ofte, at vores børn har svært ved at indgå i sociale sammenhænge. De er i risiko for at blive socialt isolerede.

Vi ønsker, at give mulighed for, at opbygge og indgå i sociale sammenhænge med andre børn og voksne og vi ønsker, at bidrage til at tiden hos os bliver sjov, spændende og at den enkelte føler sig set og respekteret.​

Vores værdier er

… omsorg, ro, glæde, tillid, forståelse, nærhed og humor. Vi ønsker, at medvirke til at børnene får så tilpas meget ro, at deres nysgerrighed på omgivelserne vækkes så meget, at de får lyst til at etablere leg og samvær med deres jævnaldrende kammerater og os voksne.

Vores værdier er også

… rene, lyse venlige omgivelser, økologisk mad og forudsigelighed, sammenhæng og genkendelighed er centrale begreber i livet på Birketoften.

Derfor lægger vi vægt på​

  • at der er orden i omgivelserne. De fleste af vores børn kan ikke lukke af for omverdenen, derfor er det særlig vigtigt, at omgivelserne er lette og ubesværede at forholde sig til.
  • at dagens forløb, via en nøje tilrettelagt struktur, er forudsigelig og genkendelig og at der overordnet er sammenhæng og en meningsfuld helhed i det vi gør.
  • at barnet, på området for nærmeste udvikling, støttes ensartet i de forskellige miljøer barnet kommer i. Derfor arbejder vi sammen med barnets skole, hjemmet og andre primære fora.

Vi arbejder ud fra følgende metoder​

  • Anerkendende pædagogik
  • Nærmeste udviklingszone
  • Miljøterapi
  • Low arousal

Kommuner vi har samarbejdet med​

Find vej

Birketoften – Hareskovby

Birketoften 20, 3500 Værløse​

Rutevejledning

Birketoften – Kvistgård

Hornbækvej 150, 3490 Kvistgård

Rutevejledning