Skærmet aflastning

Weekend- og ferieture

Der er nogle børn, som bliver stressede/overstimulerede og dermed ulykkelige, hvis de skal forholde sig til alt for mange andre børn. Til de børn kan vi tilbyde weekendture i meget små og strukturerede rammer i vores sommerhus på Sjællands Odde.

Det er som udgangspunkt den samme medarbejder, der er tilknyttet barnet igennem hele forløbet

Tilbuddet indeholder normalt en weekend om måneden. Vi tager afsted fredag kl. ca. 15 til for eksempel Sjællands Odde. Vi er tilbage igen søndag kl. ca. 15.​

Fysiske aktiviteter ud af huset

Der vil typisk foregå aktiviteter ud af huset. For eksempel ture på mountainbike i området, vandring langs stranden, badning eller fisketure og hjemme i sommerhuset; spil, højtlæsning, musik, leg i haven. Alle aktiviteter er nøje afstemt til barnets behov og muligheder.

Formålet med tilbuddet er at give barnet / den unge et afbræk fra hverdagen i et lille struktureret miljø, hvor det er klart og givet, hvad der skal ske. Dagen og rammerne er således klare og enkle og med faste rytmer og rutiner.

En overordnet dags-rytme udfra hver enkeltes behov

Der udarbejdes en overordnet dags-rytme under hensyn til det enkelte barn eller den enkelte unges ønsker og behov og der udarbejdes en aktivitetsplan, som indeholder et program der veksler mellem få og trygge aktiviteter. Planen bliver sendt hjem nogle dage forinden, så der er mulighed for at tale om den inden barnet skal afsted.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, via telefon eller ved brug af formularen.

Birketoften – Hareskovby
Birketoften 20
3500 Værløse​

Telefon: 44 84 12 58
Email: info@birketoften.dk

CVR nr.: 36023260